Reformationstid

Jeg har hørt det flere gange, flere steder fra, denne sommer: at lærerne skal lukke røven med deres brok og utilfredshed med skolereformen, for helt ærlig, de skal jo bare til at arbejde for deres løn, ligesom os andre, tør øjnene, buh-fucking-hu!

Prøliåhørher, iggå?
Lærerne arbejder kraft helvede i døgndrift, jeg burde vide det, jeg er søn af en af slagsen, som har haft klassen hjemme i haven til bål og snobrød, stået til telefonisk rådighed for desperate forældre, brugt timevis på at rette opgaver eller forberede undervisning, enten lige efter skole, eller, hvis det ikke var muligt, om aftenen. De aftener hvor han ikke var til forældremøder, skole-hjem samtaler, underviste på billedskolen osv., vel at mærke.
For sådan er det jo. Man vælger lærergerningen, fordi man brænder for det. Ikke fordi lønnen er pissefed, for det er den ved grød ikke, men fordi man ikke kan lade være. Fuldstændig som med alle andre fag hvor omdrejningspunktet er andre mennesker.

Efter mange år i pædagogfaget, trådte jeg sidste sommer de første spæde skridt i min fars fodspor, da jeg fik en underviser stilling på en STU på Østerbro -en stilling jeg egentlig ikke havde søgt, og derfor ikke havde tænkt over sammensætningen af, sådan rent arbejdstids- og feriemæssigt, men nu, ovenpå 5 ugers sommerferie, er jeg eddermame GLAD for at jeg arbejdede de ekstra timer om ugen. Også selvom det betød afte ner ved computeren, når der skulle skrives breve til kommunen, eller sene tirsdage med sociale arrangementer på skolen, og jeg ville heller ikke have undværet de 14 timers gadefest eller 4 døgn på Bornholm, på studietur med knap 20 studerende.
Ja. Vi har lange ferier. Men vi er også på i døgndrift, for at tage os så godt som muligt af jeres børn, så luk lige røven med den der “nu skal de jo bare til at arbejde for deres løn, lissom os andre!”-sang, for hvis den samlede danske lærerstand stod sammen fra på mandag, og tydeliggjorde præcis HVAD I kommer til at undvære nu, istedet for blot at løbe hurtigere, for at opretholde service niveauet, så ville der ikke gå ret lang tid, før I ville trygle jeres tossede politikere om at lave lortet om igen!

Men det er fagets problem. Og et problem for alle fag der handler om andre mennesker. At vi, der arbejder der, jo har ansvaret for andre mennesker og derfor ikke kan få os selv til at lade politikernes tåbelige beslutninger gå ud over dem vi er sammen med hver dag. Så vi æder det selv, og løber stærkere for at nå det hele, og året efter siger De “nå for søren, se hvor de kan. Så kan vi jo godt spare lidt mere!”. Til sidst forsvinder alle de gode lærerkræfter over til special området eller privatskolerne hvor der trods alt stadig er mulighed for at udføre et reelt stykke pædagogisk arbejde og ikke blot være samlebånds observatør. Det, eller folk dør af stress.
Resultatet er det samme.

Spark jeres parti over benet til de fatter de er galt på den, men lad være med at sparke til lærerne!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s