These songs of freedom #2

Jeg havde af en eller anden grund Redemption Song kørende som mentalt soundtrack mens jeg læste Andreas bog “og Den store flugt” -jeg ved godt at vi ikke er negerslaver og at vi ikke lever for længe siden, men er rimelig heldige hvide middelklasse typer, men den rammer alligevel en nerve, når man tænker på at stikke til skovs og komme væk fra al overforbruget. (så meget, at jeg faktisk ikke kan høre den, uden at få tårer i øjnene. Sentimentalist, er det et ord? Eller sentimentalromantiker?)

Jeg er ikke i tvivl om at mine børn på et tidspunkt vil hade mig lige så meget hvis vi flytter ud midt i en skov, som jeg retrospekt hadede at vokse op i Græsted, fordi der jo ikke var en disse at lave for børn der havde passeret 12 år -med mindre man var til knallerter og jordfede, for så var der rigeligt med fritids beskæftigelse rundt omkring i byen. Forskellen, bilder jeg mig ind, er at mine forældre flyttede efter en job mulighed, og fik resten til at gå op sådan pø om pø og henad vejen -de kom begge fra København og var vist nok heller ikke synderligt begejstrede for Udkantsdanmark, men de gjorde hvad de kunne med det de havde, og det gik jo meget godt.

Jeg kunne godt tænke mig at flytte væk fra byen. Ikke fordi der var en jobmulighed, men fordi der var en mulighed for at komme væk fra byen og tættere på den der natur, som jeg hele tiden går og savner. Det der lidt langsommere liv, med lidt flere muligheder for at passe sig selv og en have og nogle høns og den slags. Slippe fri af det mentale slaveri, du ved.

“Redemption Song”

Old pirates, yes, they rob I;
Sold I to the merchant ships,
Minutes after they took I
From the bottomless pit.
But my hand was made strong
By the ‘and of the Almighty.
We forward in this generation
Triumphantly.
Won’t you help to sing
These songs of freedom? –
‘Cause all I ever have:
Redemption songs;
Redemption songs.

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds.
Have no fear for atomic energy,
‘Cause none of them can stop the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look? Ooh!
Some say it’s just a part of it:
We’ve got to fulfil de book.

Won’t you help to sing
These songs of freedom? –
‘Cause all I ever have:
Redemption songs;
Redemption songs;
Redemption songs.

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our mind.
Wo! Have no fear for atomic energy,
‘Cause none of them-a can-a stop-a the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look?
Yes, some say it’s just a part of it:
We’ve got to fulfill the book.
Won’t you help to sing
These songs of freedom? –
‘Cause all I ever had:
Redemption songs –
All I ever had:
Redemption songs:
These songs of freedom,
Songs of freedom.

Reklamer

3 thoughts on “These songs of freedom #2

  1. Flyt til Nordfyn. To minutter fra strand og skov. 15 mi. Til Odense;-) og her er billige huse, midt i paradis;-) min mand er netop ved at bytte et hønsehus.. Og ja, naturen, det er jo den der er med til at berolige hele vores nervesystem. Jeg vikle dø uden den. Hvis jeg ikke kunne kigge ud ad vinduet og se grønne farver overalt, kunne jeg ikke være til. Det giver nemlig åndehuller. Der hvor der er højt til loftet.
    Har du hørt om særligt sensitive mennesker? Uden at kende dig, fornemmer jeg du er af den støbning;)

    • Fyn står også på listen over muligheder, helt klart! Særligt sensitiv ved jeg ikke om jeg er -Lidt tyndslidt efter snart et år med en stress sygemeldt kæreste er jeg ihvertfald 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s