En enkelt sang om frihed

Selvstændighed er temmelig vigtigt! I hverdagen generelt, og i Skoven i særdeleshed.

Det er fedt at være selvforsynende, men vigtigt at huske, at det jo er alt mulig andet end kød og mælk og korn og grønt. Det er også at kunne lappe sine bukser og fikse en knækket økse og klippe sit eget hår og ordne sine egne stikkontakter. Eller bilen/slæden/kærren/etc. Alle de der ting der gør dig lidt mindre afhængig af andre mennesker, gør dig lidt mere selvforsynende. Høns eller ej.

Men jeg vil nu stadig gerne have høns. Og en hest. Og en ko.

En enkelt malkeko kan holde 2 husstande med mælk. 6-7 høns og en hane holder dig med æg og kød og koster meget lidt til gengæld. Dit køkkenaffald, primært, og lidt venlig opmærksomhed.

Det er en af de vigtigste ting jeg har taget med hjem fra skoven, og en ting der er ret let at implementere i hverdagen. Lav dit shit selv! Lad være med at smide ting ud fordi de går i stykker -lim den knækkede kaffekop, sæt en lap på dine bukser, skift kæden på din cykel (det er lettere end du tror -spørg Youtube!) -sælg alt det du ikke bruger, og køb brugt for pengene, af det du mangler. Hold omkostningerne nede, og brug i tilgift tiden på noget fornuftigt fremfor at stene med computeren, telefonen, eller din tablet (sagde manden, der nu i 3 timer har tastet 4 blogindlæg om ting (tanker) jeg har taget med hjem fra skoven…)

Selvforsyning. Selv. Selvstændighed. Uafhængighed. Frihed.

(det sidste link er for de særligt indviede, der, ligesom Jeppe og Andrea og yours truly, har gået på Biologiefterskolen i Nordjylland, “Bio’en” blandt ligesindede. Andre må naturligvis også gerne lytte med…)

Reklamer

2 thoughts on “En enkelt sang om frihed

    • Det burde virke nu? Der var lidt knas med udgivelses tidspunktet, så du har sikkert fået besked første gang indlægget røg online -beklager fejlen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s