Kun papir

Penge er ikke vigtige (bladguld, derimod…).

Men de er rare at have. Og det er ikke lediggang der er roden til alt ondt. Det er penge. Hvis pengene er små, bliver alle andre (små) ting større. Hullede sko, ødelagt tøj, ting vi tager for givet. Penge sucks. Især når de ikke er der. Især når vi er afhængige af dem.

Jeg gad vildt godt være mindre afhængig af penge. Gad godt slippe jagten på flere penge, det næste fix, større, vildere, aldrig nok, altid mere, mere, mere, nyt tøj, flere sko, større lejlighed, kæmpe fjernsyn, spillekonsoller, større biler, 4 koner, 16 børn, egen helikopter, eller… Ok, måske ikke det med de ekstra koner og børn, men ellers!

Der er hele tiden et nyt kamera jeg godt gad eje, en dims til cyklen, et nyt ur, tøj, take away osv. Den Skønne vil gerne ud og rejse, den slags koster også en formue, især når man tager børnene med og selvom man bor på all-inclusive i den billige ende af øen, så trækker det stadig søm ud af privatøkonomien, men det skal jo også til, alles behov skal tilgodeses og prioriteres. Det koster, det lort!

Jeg gad godt undvære det ræs.

Oppe i skoven er de så småt igang med at forsøge sig med alternative økonomier. Bytte- og gaveøkonomi, f.eks. Dele økonomi, kan man også kalde det, for de der har lidt mere, deler med de der har lidt mindre, og selvom alle nærmest er kronisk på røven, ihvertfald i forhold til bymenneskets standarder, så er der altid lige en hund til benzin til naboens bil, når ens egen er i stykker, så der kan handles de ting der ikke kan selvforsynes. Tak, iøvrigt, til Mette og Per, som donerede hhv. MP3 afspiller og ildvand jeg kunne tage med op i skoven i påsken! Det er svært at selvforsyne sig med, uden at komme i klammeri med ordensmagten, så det var værdsat!

Selvforsyning er iøvrigt ret smart, hvis man ikke har så mange penge. (Maybe we can use that in another afsnit?)

Penge sucks. Især når de ikke er der. Især når de pludselig forsvinder, fordi den ene bliver syg og bliver ved med at være det og til sidst har været det så længe at den bliver fyret. Af dem der forårsagede sygdommen i første omgang. Og når udsigten til rask ikke er lige om hjørnet, så tænker man alternativt. Bl.a. om skoven og om andre måder at leve på, andre valutaer. Krugerrand, f.eks. Og bladguld. Og bytteri.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s