Little boxes

Er ambitioner, mål og karriere vigtigt? Er det ikke nok bare at være?
Jeg havde engang en kæreste der ikke brød sig om at jeg, som hun sagde, ikke havde nogle ambitioner. At jeg ikke stræbte efter noget andet og mere end det jeg havde.
Jeg følte, dengang som nu, at det måtte være nok at være glad for det man lavede, så længe man var god til det og gjorde en forskel for dem man gjorde det for. Vore veje skiltes, af andre årsager as well, men jeg mener det stadig, og det poppede op igen, da jeg læste Andrea Hejlskovs “og Den Store Flugt”, hvor hun beretter om hvordan hun og familien tog flugten fra netop det -ambitioner og karrierer og hverdagens stress og jag og den evige jagt på mere. Flere penge, flere ting, mere velstand og forbrug.

Den vækkede ting i mig, som jeg troede jeg havde glemt -eller gemt. For jeg HAR boet der -jeg HAR lavet mad på bål og lugtet så meget af røg at det tog dage at få lugten af igen bagefter, har været på fjeldet, har bygget bivuak af væltede træer og granris (der skal bruges flere end man tror!) -og en enkelt presenning- og fanget skaller i en sø og levet af dåsemad og fladbrød bagt på en sten over ilden, jeg HAR fucking været Davy Crockett!

Da jeg var knægt, lavede jeg lister med ting jeg skulle have med, når jeg tog på farten lige som Astrid Lindgrens Rasmus. Lister med alt muligt. Forskellige træsorters brændværdi, spiselige planters næringsindhold, den slags. Uundværlig viden at have med sig, når man som 12-årig planlægger at tage på langfart!

Nu er jeg tæt på 40 og har en kæreste der har været syg med stress i adskillige måneder og ikke umiddelbart viser tegn på bedring -og nu laver jeg lister med alt muligt igen. Ting jeg skal spørge banken om. Ting jeg skal minde June om. Ting jeg skal købe ind. Ting jeg ikke må glemme. Lister, lister, lister.

Og igen har jeg lyst til at skride, fra byen og larmen og naboernes vækkeure, og tage familien med. Det er vel forskellen, denne gang, kontra da jeg var 12. At jeg vil have familien med. Men jeg vil ikke flygte fra rotteræset og karrieren og ambitionerne! Jeg vil bare gerne ændre rammerne, flytte ud til havet, få en køkkenhave og et par høns. Til en start. Lade ungerne få de kaniner de snakker så meget om.
Med rigtige øjne (siger den 3-snart-4-årige!)
Og være. Bare være til!

Reklamer

One thought on “Little boxes

  1. Same here… Jeg bor på Nordfyn med en mark som min nabo.. Men stadig i et villa kvarter. Jeg vil også læææængere ud på landet. Ud til vand eller skov. Til en stor grund hvor man kan have lidt dyr og netop “bare være”.. Nogle gange FÅR man bare lyst til at skride fra det hele… Men det jo kun tegn på at man SKAL handle.. Ændre rammerne og sit liv… Første skridt på vejen er at være bevidst om det. Så skal der bare handles;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s