Åbent brev til P6Beat

Kære P6beat.

I var noget af det bedste der var sket for moderne radio, og for min radiolytning, i meget lang tid, dengang I startede.
Camillas morgen, Sneums garage, Album og meget mere af samme skuffe, gjorde at jeg følte mig godt underholdt og samtidig blev klogere. I var en slags P1 for musiknørder og jeg elskede det!
Imellem de faste programmer, havde I P6beatet, en musikflade uden snak, og, vigtigt, uden de top 100 hits der plager alle andre kanaler med musik.
Og jeg elskede det!

Der gik et år, og I var pisse seje, og holdt en pisse sej fødselsdagsfest med en masse pisse seje bands sammen med et bredt udsnit af jeres pisse seje lyttere.

Men da tømmermændene havde lagt sig, var det ligesom om at de knap så pisse seje voksne havde fået øje på hvad I lavede, derhenne i hjørnet af DR. Måske havde I spillet lidt for højt om aftenen og forstyrret dem i deres cognac og The Economist, hvad ved jeg, men som altid, når de voksne får øje på een, blev der sat en stopper for det sjove.

Nu skulle I underlægges playliste tyranniet, for det der med at spille smal ørken rock og sære gamle numre med Tom Waits, det trækker bare ikke lyttere NOK til. Og det er vigtigt med NOK lyttere! Det er jo ikke lokalradio, det her, det er landsdækkende, og så skal vi knageme også ramme så bredt som muligt!

Folk skulle jo gerne føle at de får noget for licens pengene! Upåagtet at en stor del af P4 segmentet aldrig kunne finde på at tænde hverken for eller på P6beat og derfor kan være ligeglade om der er 12 eller 20.000 lyttere!

Hvornår fatter de voksne, at sjove ting aldrig nogensinde opstår af at lefle for bredeste fællesnævner? Hvorfor ikke bare lade P6beat være musiknørdernes yndlingsradioparadis, og give fanden i lyttertallene? De brede masser HAR jo allerede P3 og P4. Og P7, for den sags skyld. Hvorfor skal de nu også have P6beat?

Min far fortalte at han som knægt lå med radio under dynen og lyttede til musik på Radio Luxembourg. Sådan havde jeg det med P6beat, dengang i startede. Nu? Nu kan jeg lige så godt tænde for P3, og holde hænderne pænt foldet, over dynen!

Jeg er ikke vred, P6beat, og da slet ikke på dig! -men jeg er satme godt nok skuffet! Over de voksne og deres playlister og deres lyttertal!

Hvis du en dag laver teenage revolte og tager magten over din egen musikprofil igen, kan det være vi høres ved. Indtil da klarer jeg mig med min iPod…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s