KC Holbæk

KC Holbæk

Under Teknisk Skole i Holbæk, ligger der en nedlagt kommandocentral fra den kolde krigs tid. Iflg. mine oplysninger, er den opført i 1960. Den er nu overdraget til Teknisk Skole, som har bygningerne ovenpå kommandocentralen.
Poul Holt Pedersen, den ene af forfatterne til bogen om Regan Vest, som var så venlig at invitere mig med i det, ligeledes nedlagte, nødhospital der ligger under det tidligere Kommunehospital i Kbh, nu brugt af KU, ville gerne have billeder dernedefra, til Kulturarvsstyrelsens projekt om den kolde krig -jeg var i nærheden, og fik kontakt med en meget venlig opsynsmand/pedel, der alligevel skulle ind på skolen og ordne nogle ting i bededagsferien, og hellere end gerne ville lukke mig ind.

Jeg endte med at bruge halvanden times tid på at fotografere alle rummene for Poul, men nåede da også at tage en håndfuld for min egen fornøjelses skyld. Kulturarvsbillederne bliver på et tidspunkt tilgængelige på nettet, men her følger et pluk af dem der røg på Instagram:

20130429-172030.jpgIndgang fra parkeringspladsen. Denne indgang er ikke i brug.

20130429-172119.jpgTelefoncentralen.

20130429-172138.jpgUdsnit af ventilationssystemet. Allerinderst inde, (se næste billede) stod hjertet i systemet, hvor man med håndkraft kunne aktivere udluftningen. Hele ventilationssystemet står relativt intakt.

20130429-172159.jpg
Håndsving til ventilationssystemet.

20130429-172232.jpg
Udsnit af konstruktionstegningen -venligst udlånt af Finn Ranthe, pedel på Teknisk Skole.
Tegningen er dateret 1960 og underskrevet Moe. Firmaet hedder idag Moe og Brødsgaard, og har efter sigende stået for en del af den slags konstruktioner i den periode.
De senere år er det dog bygninger som f.eks. Den blå planet og Metropolis de har tegnet konstruktionstegninger til (jeg ved det, fordi Den Skønne arbejder der..)

Reklamer

2 thoughts on “KC Holbæk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s