Rejsekortet -hvis tiden (ikke) er vigtig!

Rejsekortet har fået en noget blandet modtagelse -spørg i din egen omgangskreds og svarene vil sandsynligvis fordele sig ca. 50/50 for og imod. Det gør de i min. Sådan var det sikkert også dengang man overgik fra naturalie økonomi til papir penge. Eller fra jæger/samler samfund til agerbrug. Man kan ikke leve med det, men heller ikke uden, for om føje tid (1/6-13) stopper salget af klippekort -og så går der yderligere et år, så kan de heller ikke bruges mere.

Man kan håbe systemet er blevet finjusteret inden da, for lige nu, her godt en måned inde i min status som rejsekort bruger, må jeg tilstå at jeg føler mig som beta tester for et halvfærdigt system. Vel at mærke uden de fordele der normalt følger med at være betatester, som f.eks. at få stillet udstyr/software etc. gratis til rådighed i test perioden, samt adgang til support der primært er interesseret i at modtage al den feedback du giver, udelukkende med henblik på at optimere, optimere og optimere, før det endelige produkt slippes løs til den brede befolkning.
Tværtimod betaler jeg hver gang systemet ikke fungerer og bliver spist af med et små fornærmet “du kan jo bare…” når jeg henvender mig til supporten.

For det første -det der med at huske at checke ud, det er jo komplet umuligt med 2 skrigende trætte børn, klapvogn og weekend oppakning, på vej ud af en overfyldt bus på Runddelen. Jeg kunne stemple ud ved skiftet på Nørreport, for nemheds skyld, men ved kontrol i bussen, ville jeg så blive pålagt kontrol afgift, på trods af at jeg, før rejsekortet, mageligt kunne løse billet til Nørreport -og stadig bruge den i de tilsluttende busser!
Er situationen presset ved udstigning, koster det mig gerne et straf gebyr -eller en panik udcheckning i den næste bus, hvis jeg lige husker det, og har tid til at vente på den.
Det kan man gøre 3 gange. Glemme det, altså. Så dør baby og kortet bliver spærret og man skal stå skoleret for at få et nyt (eller låst det gamle op..)

Dernæst er det ikke sikkert at systemet rent faktisk registrerer din udcheckning -jeg har pt. 2 manglende udcheckninger i systemet, selvom det reelt kun er en. Den sidste har systemet blot ikke registreret, på trods af at standeren oplyste hvor meget rejsen havde kostet!

Optankning af kortet er ligeledes et projekt. Hvis du ikke har dankort, kan du ikke lave automatisk optankning. Du kan tanke i en af de dertil indrettede standere på stationerne, eller fylde penge på via hjemmesiden. Hvis du nu bor derude hvor der er lidt langt imellem stationerne -og faktisk også mellem busserne du skal bruge kortet i- så er der kun hjemmesiden tilbage. Det er jo også fint nok at tanke op via nettet -du skal bare være opmærksom på at der så kan gå FRA FIRE TIL FIREOGTYVE TIMER inden der rent faktisk er penge på dit kort! Du læste rigtigt. 4-24 timer fra du indbetaler penge, til du kan bruge kortet.

Nu bor jeg ikke (særlig langt) ude på landet, men relativt tæt på Nørrebros Runddel -men hvis jeg ikke vil have en betalingsaftale med automatisk optankning, og ikke bruger kortet særlig tit og derfor glemmer at tjekke saldoen (det gør jeg så ikke mere fra nu af!) og kommer i tanker om det søndag morgen når jeg skal med det offentlige til Åmål (aka. Græsted) senere og derfor skynder mig at tanke op på nettet fordi der vist kun er 43,- tilbage og ingen rejsekortoptankningsautomater i nærheden -så er det pænt nederen at stå i bussen 2 timer senere og få afvist kortet pga. for lav saldo, når jeg lige har sat 300 kroner ind! Hvad sker der for det, Rejsekort?!?

Og nu vi er ved det -hvorfor i alverden skal jeg vælge mellem 117 forskellige der skal/kan tage sig af en evt. optankningsaftale? Hvorfor er der overhovedet et valg? Hvorfor er Rejsekort ikke paraply for alle de rejse/transport selskaber som benytter sig af systemet og dermed også dem der administrerer folks aftaler? Et system som folk tvivler på i forvejen, bliver jo ikke MERE troværdigt, af at du skal vælge mellem Ribus og Arriva og HT og KTAS og Krone Taxa og fuck knows hvem ellers.

Nå!

Get your shit together, Rejsekortet, og lav en løsning der virker. Jeg betatester gerne -igen! Hvis altså vi er enige om at det er en test!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s