Olympus body cap lens @the ZOO

Jeg har for nylig brugt 595,- af de surt sammensparede på Olympus’ 15mm/f8 “bodycap lens” -et objektiv der er så fladt at det nærmest fylder mindre end den originale body cap til mit E-P2.

E-P2 with 15mm lens

Det er lige før det fylder mindre end min telefon..

Med en fast blænde på 8 og nul autofokus (du kan vælge 0.3m eller uendelig) -eller fokus i det hele taget- er det et ægte point and shoot objektiv, men har selvsagt sine begrænsninger; f.eks. kan det ikke rigtig bruges til noget indendøre i svag belysning. Aften skud udendørs kræver en tripod, håndholdt er udelukket! Jeg kunne godt tænke mig at kombinere med en FL-300 på et tidspunkt, men indtil videre tænker jeg det som et dagslys objektiv der gør kameraet umanerlig nemt at have med.
Billedkvaliteten er selv sagt langt fra på højde med Panasonics 25/1.4 eller Olympus’ egen 12/2 -men der er også ca. 5000,- til forskel! Når det så er sagt, så er jeg faktisk overrasket over hvad det kan præstere. Her er et en håndfuld indtryk fra en tur i ZOO, redigeret i LR4:

Statue

Adam Oehlenschläger

Almost there..

Almost there..

afslapningsmode

Storm tager lige en slapper i solen..

De trænger til et bad -de var meget lidt hvide!

De trænger til et bad -de var meget lidt hvide!

Storm

Vågnet op til dåd!

Sjov kontrast til mit eget ultrakompakte setup m. 15mm objektivet. Jeg fik ganske vist ingen brugbare søløve skud, men til gengæld fik jeg det her!

Sjov kontrast til mit eget ultrakompakte setup m. 15mm objektivet. Jeg fik ganske vist ingen brugbare søløve skud, men til gengæld fik jeg det her!

Detalje fra elefant indhegningen

Detalje fra elefant indhegningen

Henne om hjørnet (nede i kælderen)

Henne om hjørnet (nede i kælderen)

Trappe

Trappe

Tor

Taget fra indersiden af glasset ved præriehundene. Træt af al den friske luft.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s