Der er da aldrig…

“Må han ikke få slik? NEJ, hvor er det synd for ham, det stakkels barn!”

Det er en ikke usædvanlig sætning at høre, når man, som undertegnede og Madame har valgt at styre så langt uden om tilsat sukker og kunstige farvestoffer og meget mere end 3 e-numre ad gangen, som muligt. Gerne til en børnefødselsdag eller familie komsammen, hvor de fleste af de øvrige tilstedeværende poder står på hovedet i baljer med slik og chips og bliver sukker-høje og krop umulige at være sammen med i løbet af den første halve time. Det varer som regel indtil vi skal hjem igen, med mindre de når at aflevere hele puljen igen, gerne udover en flettet siv måtte hjembragt fra det fjerne østen, hvor den kostede en hel dagsløn og dermed nærmest er uerstattelig og se nu for et griseri! Så kan de godt have tendens til at slappe lidt af bagefter -hvis ikke den dårlige smag lige skal skylles væk med 3-4 Cocio, idet der så er overhængende fare for at miseren gentager sig.

“Der er da aldrig nogen der har taget skade af et kilo vingummi!”

Og det er ikke fordi jeg er hellig. Langt fra. Jeg spiser både slik og kage og kommer sukker på mine havregryn, men jeg er for fanden 35 og har levet i et år uden sukker og mælk, bare for at teste (og jaja, Kernesund står også på min bogreol), og VED at min krop har det meget bedre uden lige de 2 ingredienser!

Men børn? Du giver dem for fanden heller ikke øl og kaffe og lader dem ryge med på dine -ja, jeg skulle til at skrive joints, men lad os så nøjes med smøger, for en god ordens skyld, og fordi det, for reasons unknown, falder flertallet mindre for brystet…

Jeg er i den grad modstander af at fodre børn med slik og kager og andet kunstigt sødet stads! Det giver dårlige maver og unødvendige konflikter, og nej -det er ikke synd for dem at undvære det.
Det er synd for dem når deres forældre er så vant til sukker induceret nydelse at de ikke længere kan fornemme sødmen i en clementin eller en dadel, og derfor føler sig tvunget til at stille et kilo pingvin lakrids på bordet når der skal hygges!
Det er synd for dem, når de aldrig ser alternativerne og derfor TROR at verden går under, hvis ikke de får det obligatoriske halve kilo fredags crap med tilhørende unødvendige skænderier!

Det er fanderme ikke synd for dem at de synes bedre om æbler og grissini end om vingummi og kage! Nå!

And don’t get me wrong! Hvordan du vælger at spolere dit/dine børn er helt op til dig! Men lad venligst være med at forsøge at hive dine normer ned over hovedet på mig og mit afkom!

Størstemanden synes så afgjort bedre om tørret frugt end slikpinde, og det eneste han spiser af et stykke lagkage, er flødeskummet. Ikke fordi han ikke må. Det er bare for sødt for ham.

Synd for hvem?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s